~ Members ~

Monday, November 19, 2012

Holiday : Port Dickson


Tetiba mood nak update blog sampai.. sebab ada cerita la aku update kalau tak blogwalking je la blog kengkawan ye..

Ok, sebenarnya adik beradik aku plan nk bercuti di PD Ahad lepas, tp aku mcm malas ke nk join.. rasa mcm tak de apa kat PD tu.. tapi last minute adik lelaki aku tak jd pegi sebab tak dpt cuti.. sbb kitaorang balik Isnin.. jadi percutian pun cancel sebab tak cukup korem.. mak aku pun mcm frust je bila cancel, pastu asyik tanya aku banyak kali, betul ke tak nak pegi.. so aku pun pujuk la en husband join dia orang.. jadi percutian pun on laa!!.. sbb kesian akak dgn adik pompuan aku dah apply cuti.. aku memang dah lama apply cuti panjang nk lepak kat rumah sempena Deepavali dgn Awal Muharam..

tak de apa menarik sgt. kami sewa apartment bersebelahan marina bay resort tu, aku pun lupa apa nama dia, adik aku booking kat internet.. apartment persendirian.. keadaan apartment dia ok, cuma keadaan bangunan dan kawasan dia mcm rumah hantu.. hahhaaa..

dari duk terperap dalam bilik kami berendam kat kolam renang, patut gi la pantai PD kan, tapi semua malas nak berendam dalam air masin.. jom layan..

yaya bukan main suka berendam.. tapi kejap dah menggigil sejuk..

anak aku sekarang dilarang dipanggil mia.. setelah ditelek (macam dukun pulak) nama tersebut tak sesuai utk dia.. patut la kuat meragam dan melalak.. jadi kejap panggil adik, kejap yaya.. kejap farra.. emmm..

danish penakut.. main kat tempat cetek kanak2 tu je.. kitaorang bawak tempat dalam menjerit2 dia..

lupa nak bawak pelampung, nasib tuan rumah ada.. punya la besar boya dia..
cer tgk bangunan belakang tu, mcm rumah hantu tak? hahaa.. aku dah la penakut..

si qhaleef ni pun berani, terjun kolam sesuka hati.. mcm la tau berenang..

banyak lagi gambar, tp tak sesuai nak masukkan dlm blog ni.. nanti aku kena tanggung dosa pulak.. hihihii.. layan je la gambar di kecik la ye.

ehh.. nanti aku sambung gambar aktiviti kami ye.. kami ke Muzium Tentera Darat, Port Dickson.. chaw!!

4 comments:

  1. Replies
    1. sekali sekala bwk budak jalan2..

      Delete
  2. Hamboi... seronoknya main swimming pool :) hehehe... mana ada macam rumah hantu la dear. Ok je... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok smpai kecut2 mulut biru2..

      sy kan penakut, bangunan tu pulak nampak lusuh tak bercat baru.. tu la sy kata mcm rumah hantu.. hahaha..

      Delete

komen la kalau sudi.. mekasih!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...