~ Members ~

Monday, November 29, 2010

Quinny Zapp

Kisah pembaziran si Mama..

Aku ni nk dikatakan membazir, ye jgk.. ya la ..anak baru sorang la kata kan (skrg nk masuk no 2 ok..)

Nk dijadikan cerita, mama ko ni excited beli barang2 baby, tu satu hal, hal satu hal lak mama ko ni kuat shopping, nk memudahkan perjalanan shopping menyoping, aku suka beli stroller.. suka sgt tengok orang kalau g shopping tolak stroller.. cam best jer.. so sebelum bersalina lg aku dah survey.. ni la semua stroller2 aku..

1st stroller - Graco Light Weight
Graco ni agak bulky.. so kalau nk bawak keluar agak besar, tp x berat sgt..
Baby selesa duduk kat stroller ni sebab besar dan boleh recline.. Fabric vintage warna hijau lumut..
Tp dah bg Miza (adik ipar) sbb lama beno terperap kat store rumah wan Danish.. Danish guna masa wan dia jaga dulu.. buat dia guna kt kedai wan jer..

2nd - Sweet Cherry (buggy)
Si Ceri Manis ni beli kat Tesco.. masa tu x bawak si Graco tu, danish lak ngantuk nk tido, terus beli stroller lg..
Jenis buggy, agak simple tp x leh recline..
Yang ni masih ada dalam bonet kete..

3rd - Quinny Zapp 2009
Yang ni paling best! Kete utk Danish dgn adik ye..
tp x leh recline.. baby x leh naik lagi melainkan mama dah beli Maxi Cosi, baru leh guna dgn frame Quinny tu.. kalau tak nanti kepala baby terlentok jer..
Mcm ni rupanya lepas attach dgn frame tu k..
(Org lain 3 anak 1 stroller, mak ko ni Danish 1 anak 3 stroller.. ish..ish..ish..)

Mama ngidam Maxi Cosi Cabrio RED kaler..
so tungguuuu...

So, sekarang kita layan je la Danish dengan kete barunya ye.. BLACK kaler..






Tapiiii..
..
..
..
..
..
..
..

mcm tak puas hati lagi lah.. mcm nk Maclaren pulak.. Yang ni Maclaren Techno.. cantik kan!

Salma Hayek and Daughter Valentina Paloma Pinault with a Maclaren Techno XTCharcoal Gray Stroller

Gambar Salma Hayek dgn Maclaren Techno XT Charcoal Gray Stroller..
Barulah mama vogue tolak stroller tu kan!..


Maclaren Techno Coffee Brown XLR..



Mac Laren Techno Orange XLR



MacLaren Triumph Red

Tah la bila dpt beli .. Kang kena marah lg dgn Mr. Husband..
Takpe, nnti ku pujuk dia ye..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...